VAN EI TOT KIPFILET

Hieronder vind u de processen “van ei tot kipfilet”
Wilt u meer weten, klik dan op het proces om verder te lezen.

Invriezen

Een deel van onze producten laten we invriezen. Dit gebeurt bij onze partner Harthoorn Coldstores in Barneveld. De pallets met verse kuikenproducten worden op de dag van aankomst in vriestunnels, of shock freezers, geplaatst. Hier wordt lucht van -30 tot -40 graden Celsius rond geblazen. Zo bereiken onze producten in zeer korte tijd een temperatuur die ver onder het vriespunt ligt. Door deze snelle temperatuurdaling blijft de structuur van het vlees intact en de kwaliteit gewaarborgd.

Harthoorn heeft een capaciteit voor het invriezen van maar liefst zeshonderd pallets per etmaal. Ook tijdens deze fase van het productieproces vinden er meerdere kwaliteitscontroles plaats.

Bij aankomst van onze producten controleren de chauffeur van Exportslachterij Clazing en de medewerkers van Harthoorn deze visueel en meten ze de temperatuur. Later wordt de temperatuur nog twee keer gecontroleerd: bij het legen van de vriestunnels en bij het verladen. Daarmee is kwaliteit op het hoogste niveau gegarandeerd.